Permisul european de conducere a computerului (ECDL) a fost creat astfel încât să îi ajute pe deţinătorii acestui certificat atât în carieră, cât şi în viaţa de zi cu zi. De asemenea, Permisul ECDL reprezintă pentru deţinător şi o recomandare în faţa unui posibil angajator, deoarece îi arată acestuia din urmă că posesorul are o calificare recunoscută, relevantă şi garantată.
   Pentru cei care nu ştiu să lucreze pe calculator, cursurile create în baza programei ECDL le oferă o bază solidă de cunoştinţe.
   Pe piaţă există foarte multe cursuri de operare a calculatorului, ceea ce determină o evaluare dificilă a calităţii acestora, atât pentru angajatori cât şi pentru persoanele private. ECDL însă este un program standardizat, permisele ECDL eliberate sunt recunoscute la nivel internaţional, iar valoarea sa este demonstrată de numarul mare de organizaţii, companii şi instituţii care l-au adoptat.
   De cele mai multe ori, cei care caută un loc de muncă se confruntă cu cerinţa angajatorilor de a avea cunoştinţe de operare a calculatorului. Având însă certificatul ECDL, potenţialul angajat are dovada cea mai bună că ştie să lucreze pe computer, sporindu-şi şansele de a obţine un loc de muncă şi chiar un loc de muncă mai bun.
   Pentru o instituţie publică sau pentru o companie care doreşte ca angajaţii săi să fie mai performanţi şi mai eficienţi, ECDL reprezintă o investiţie bine facută şi fiabilă. Atât potenţialii angajaţi cât şi cei deja existenţi pot dovedi, având Permisul ECDL, că au cunoştinţe de operare pe computer. În plus, având angajaţi posesori ai certificatului, există garanţia că vor fi reduse pierderile de timp datorate lacunelor de cunoştinţe în domeniu şi a operării ineficiente a computerelor.
   Fiind singurul certificat paneuropean, ECDL operează şi este recunoscut în statele Uniunii Europene, dar şi în multe alte ţări. Deţinătorul certificatului are astfel siguranţa recunoaşterii capacităţilor şi calificărilor sale peste tot în Europa, mai ales în contextul extinderii Uniunii Europene şi aderării la piaţa de muncă europeană.

Prima pagina | ECDL | Contact | Linkuri utile