Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului si Sportului urmăreste, prin programele sale, folosirea la scară largă a tehnologiei informaţiei in procesul de educaţie, derulând continuu programe de dotare cu tehnica de calcul a unitatilor de invatamant si urmărind inclusiv introducerea instruirii asistate de computer.
   Conform OUG 97/2009 se introduce în cadrul examenelor de bacalaureat proba de evaluare a competenţelor digitale. "Rezultatul evaluării se exprimă prin nivelul de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.": http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/12797
   Anexa 3 la O.M.E.C.I. nr. 5219 / 09.09.2010privind recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională (vezi aici Ordinul) prevede: "Se recunosc şi se echivalează cu proba de evaluare a competenţelor digitale - proba D din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele obţinute la examenele ECDL, finalizate cu certificatul ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet."(descarca aici Anexa 3)
   Programa pentru evaluarea competentelor digitale le permite elevilor sa sustina examenele in vederea obtinerii certificatului ECDL incepand cu clasa a IX-a putand sa finalizeze la sfarsitul clasei a X-a odata cu materia parcursa in cadrul orelor de TIC din programa scolara. Avand deja Certificatul European, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale cu Certificatul ECDL.
Prima pagina | ECDL | Contact | Linkuri utile